Este esențial, în cazul în care vă aflați într-o situație de natură juridică ce presupune cercetarea penală, să cunoașteți drepturi și obligații ale persoanelor cercetate penal. Unul dintre motive este acela de a vă asigura că orice procedură legată de acest caz penal, înfăptuită de…
Trăim într-o societate în care personalul medical poate fi răspunzător de anumite erori ce duc la afectarea calității vieții pacientului și/sau a familiei acestuia. Conceptul de malpraxis este asociat în art. 653, alin. (1), lit b) din Legea nr. 95/ 2006 referitor la reforma în…
În ziua de azi, stabilitatea unui loc de muncă nu este garantată. Iar pierderea acestuia poate produce un dezechilibru din toate punctele de vedere în viața persoanei în cauză, începând cu aspectul financiar. Însă, există situații definite de lege ca reprezentând concediere nelegală. Angajatorul nu…
Înființarea unei afaceri vine la pachet cu o listă de obligații fiscale ce presupun documentarea referitoare la acestea și îndeplinirea lor, astfel încât să nu se ajungă la infracțiunea de evaziune fiscală. E important de reținut faptul că nu doar persoanele juridice au obligații fiscale,…
În contextul societății de azi, acțiunile de amenințare sau/și șantaj, pot fi considerate infracțiuni, clar explicate în codul penal, dacă acestea îndeplinesc anumite condiții. Aceste două infracțiuni se pot confunda cu ușurință, însă nu sunt același lucru. Diferența între amenințare și șantaj o constituie efectul…
Din 27 februarie 2022, au intrat în vigoare noi reguli cu privire la situațiile în care se poate reține permisul de conducere pentru perioade diferite, în funcție de contravenție și cum este aceasta prevăzută în lege. Suspendare pe o perioadă de 30 de zile Depășirea…
Dacă nu ai călătorit cu copilul minor în altă țară până acum, probabil că ai o serie de întrebări referitoare la ce fel de documente și demersuri sunt necesare pentru a putea planifica o asemenea ieșire. Există o serie întreagă de scenarii care implică diferite…
Când un cuplu căsătorit ajunge la concluzia că o separare definitivă este următorul pas, cea mai bună soluție este un divorț pe cale amiabilă. Acestă tranziție este dificilă pentru toate părțile implicate, în special dacă în familie există și copii. Însă, cu ajutorul unui profesionist…
Cum se face o succesiune în România? Succesiunea este un proces complicat, ce implică stabilirea moștenitorilor în caz de deces și cum se împart bunurile ce rămân în urmă. În România, procedura succesorală diferă în funcție de natura unică a fiecărei situații, însă condițiile în…